subota, 2. rujna 2017.

Pripremte ga na vrijeme - Evo zašto treba da jedemo kiseli kupus(prirodna riznica zdravlja)


Sadrži kalija, željeza, magnezija, sumpora i bakra, manjih količina natrija, te povoljan odnos kalcija i fosfora osigurava maksimalno iskorištavanje kalcija u organizmu i čini ovu namirnicu vrlo korisnu po naše zdravlje.

Kupus može smanjiti vjerojatnost pojavljivanja raka na plućima, u želucu, crijevu i prostati.

Sebastian Kneipp njime je liječio dijabetes, giht, opekline i upale.

 Ljekovitost kiselog kupusa nadilazi ljekovitost mnogih poznatih biljaka

Evo koliko je zdrav:

1.poboljšava raspoloženje

2.organizam čini otpornim na stres

3.aktivira razmjenu materija u mozgu    

4.pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca

5.stimuliše rad ćelija i djeluje pomlađujuće

6,pomaže kod izgradnje kostiju

7.reguliše i smanjuje količinu masnih materija i holesterola u krvi

8.jača imunitet i povećava snagu mišića

9.doprinosi obnavljanju istrošenog vezivnog tkiva

Nema komentara:

Objavi komentar

MASLINOVO ULJE: Doznajte koja su ljekovita svojstva maslinovog ulja

Evo zbog čega je maslinovo ulje tako zdravo Masti u organizmu čovjeka imaju višestruku ulogu. Visokovrijedan su izvor energij...