Prava blagodet za zdravlje bolesnog, a takođe i za podsticaj zdravog organizma je fantastična kozja surutka, kao nusprodukt nastanka sira od kozjeg mleka.
Protein iz nje je na najbolji mogući način saveznik čovekovog zdravlja, toliko da ne postoji osoba kojoj kozja surutka na neki način može da naškodi.
Bez obzira da li pokušavate da izgubite kilograme, povećate mišićnu masu ili se oporavite od povrede mišića, dodavanje proteina celokupnoj ishrani je veoma važno.
Dodatni proteini koji se konzumiraju svakodnevno u obrocima jednako su bitni za sve one koji prolaze kroz značajne promene u razvoju, kao što su deca tokom puberteta i trudnice.
Postoji mnogo različitih načina za dodavanje proteina vašoj ishrani, a jedan od jednostavnijih je konzumiranje surutke (u tečnom stanju ili uprahu), koja je veoma podesna za upotrebu i efikasna kada je reč o rezultatima koji se postižu.
Kada se govori o surutki kao izvoru proteina obično se misli na ostatak proizvodnje sira koji se dobija iz mleka krava. Međutim, visokokvalitetni protein može se isto tako izolovati iz surutke kozjeg mleka.
Može da zvuči kao staromodni lek, ali protein iz kozje surutke je koristan za rast i oporavak mišića, lečenje bolesti pluća, oštećenje jetre, poboljšanje imuniteta, povišen nivo holesterola i krvni pritisak.
Zbog toga što je potpuno prirodni dodatak ishrani, kozja surutka služi na zdravlje trudnicama, adolescentima, dijabetičarima, obolelima od srčanih bolesti, rekonvalescentima, ali i potpuno zdravim osobama.
Kako nastaje kozja surutka?
Kako nastaje kozja surutka?
Nema komentara:
Objavi komentar