utorak, 29. kolovoza 2017.

Bogom dana biljka od danas počnite da ga koristite : ULJE CRNOG KIMA "U crnom kimu ima lijeka za svaku bolest, osim za smrt.“



Rijetko ćete naći biljku koja se spominje i koja se kortistila u drevnim prvo egipatskim zatim kriščanskim a potom u islamskim tradicionalnim zapisima.



Narod vjeruje da je sveta i da je Bog stvorio da liječila sve što fizički muči ljude!
Sjemnke i ulje čurukota – crnog kima (kumina, čupave kate) i njegovo sjeme u upotrebi su već hiljadama godina. 
Čurukot je rijetka biljka koja se koristila i spominje od doba egipatskih faraona spomenut je u Bibliji, kao i u hadisu božijeg poslanika Muhammeda: 
“U crnom kimu ima lijeka za svaku bolest, osim za smrt.“ 
Ulje kumina se rasprostranjeno koristi u mediteranskim zemljama, kao i u južno-azijskom medicinskom sistemu i vrijednosti njegovog djelovanja su dokazane kroz upotrebu od strane najvećih ljekara u historiji čovječanstva, kao što su Hipokrat i Ibn Sina.
 Tegle sa uljem crnog kima pronađene u Tutankhamonovoj grobnici.

 Ove činjenice govore da se radi o biljci i sastojku koji je jedan od najkorištenijih prirodnih medicinskih sastojaka u ljudskoj istoriji uopšte.

Prije nego nabrojimo sva stanja i bolesti koje se povezuju sa mogućim tretiranjem putem crnog kima za one koji baš i ne vjeruju previše u narodna predanja spomenućemo zanimljive činjenice.
 Naime najrigoroznija na svijetu agencija za lijekove američka FDA, koja teško i nakon mnogo godina odobrava upotrebu oznake lijek, za bio koji proizvod do sada je patetntirala i priznala upotrebu crnog kumina za sljedeća stanja:

– dijabetes
– spriječavanje rasta tumorski stanica
– poboljšanje djelovanja imunog sistema
– virusne infekcije
– psorijaza
– astma
Ova lista zaista je impresivna i rijetko ćete naći ovako priznanje od američe administracije za lijekove, za bilo koji nehemijski ili prirodni sastojak. 
Testiranja i proces provjere traju za još veći broj bolesti i stanja.

Pri nekoj od bolesti ili tegoba koje ćemo navesti ispod koristićete ulje čurukota 3x na dan po jednu veliku supenu kašiku (za odrasle) sve dok se tegobe ne smanje ili nestanu.

Kada se stanje popravi ili ako ste zdravi ali radite prevenciju nastavaljate korištenje od jedne velike supene kašike 1 x na dan, najbolje pred spavanje.
Za mlađe osobe i djecu iznad 6 godina koristite pola ove doze. 
Djeca mlađa od 6 godina ne da treba koriste ovo ulje intenzivno.
Zbog velike liste i prostora sada ćemo samo šturo pobrojati sva stanja i bolesti koja se dovode u vezu sa upotrebom sjemnki ili ulja crnog kumina kroz istoriju i različite narode i civilizacije bez detaljnih objašnjenja.

Probavne tegobe i nadimanje usljed nedovoljnog lučenja žuči, oslabljene funkcije jetre, čir želuca i dvanaestnjaka, alergije i upale, prehlade i kašalj, suhi kašalj, bronhijalna astma i gripa, upale nosnih šupljina, glavobolja, migrena, sinusi, nesanica, otežana koncentracija, zamor, hronična pospanost, neuroza, senilnost, proširene vene, hemoroidi, kandida, bolesti desni i zuba, visoki krvni pritisak, žuč, bolovi kod ženskog mjesečnog pranja, problemi menopauze, problemi s začećem, stomačne tegobe, problemi probave, dijabetes, kožna oboljenja (neurodermitis, ekcemi), tinije stopala i noktiju, lišajevi, reumatizam, očne bolesti, gubitak kose, depresija, impotencija, oboljenja unutrašnjih organa, oboljenja trakavice, kao i mnoga druga stanja i bolesti.

Ulje crnog kima (kumina) pospješuje znojenje i obara tjelesnu temperaturu, djeluje protiv bakterijskih, virusnih i gljivičnih oboljenja, ubrzava metabolizam, pomaže jačanju vitalnosti organizma, jača imunitet, poboljšava apetit, poboljšava otpornost organizma , djeluje protivupalno, protiv iscrpljenosti, protiv krvarenja, djeluje protiv kancerogenih oboljenja, djeluje protiv proljeva, liječi prostatu, čisti pluća, pospješuje lučenje mlijeka kod dojilja, reguliše rad hormona, i skidanja suvišnih kilograma, ublažava pms, liječi nekontrolisano mokrenje, liječi oboljenja zglobova i mišićnog tkiva, ublažava klimaterične tegobe i posljedice hemoterapije, djeluje kao diuretik, poboljšava potenciju.

Ulje crnog kima u našim krajevima najviše se koristi za regulaciju i smanjenje triglicerida i holesterola, te za normalizaciju povišenog krvnog pritiska.
 Povezano sa tim koristi se za sve tegobe sa kardiovaskularnim sisitemom, srcem, cirkulacijom i prevencijom moždanog i srčanog udara te post tretiranjem ovih stanja. 
Crni kim u zemljama bliskog istoka koristi se kao lijek vijekovima i to ne samo za unutrašnje nego posebno za vanjsku upotrebu.
 Koristi se kod kožnih bolesti, opeklina, osipa, može se stavljati na rane jer ima dezifenkciono dejstvo.

 Nema zapisa o alergijskim reakcijama pri upotrebi niti problema u interakciji sa drugim prirodnim ili hemijskim ljekovima.

Ulje čurukota ne preporučuje se jedino trudnicama i osobama sa transplantiraniom organima jer snažno pojačava rad imunog sistema što bi moglo naštetiti ovim kategorijama ljudi.

Kao i kod drugih «tihih» lijekova bitno je imati redovnu upotrebu po instrukcijama duži vremenski period koji se mjeri u sedmicama i mjesecima kako biste osjetili blagodeti i rezultate ove prirodne terapije. 

Toplo vam preporučujemo da nabavite kvalitetno i prirodno ulje crnog kima (kumina, čurukota) i počnete ga koristiti bilo da ste zdravi ili bolesni. Nečete se pokajati.

Nema komentara:

Objavi komentar

MASLINOVO ULJE: Doznajte koja su ljekovita svojstva maslinovog ulja

Evo zbog čega je maslinovo ulje tako zdravo Masti u organizmu čovjeka imaju višestruku ulogu. Visokovrijedan su izvor energij...