nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Jednostavna vježba koja traje nekoliko minuta a svoje tijelo ćete dovesti do savršenstva !


Zvuči savršeno, posebno ako znate da vam za ovu vježbu ne treba mnogo prostora niti bilo kakva glomazna skupa sprava – samo metar četvorni slobodnog prostora i dobra volja. A to vjerujemo imate svi pa neka vam dvominutno vježbanje bude vaša prva odluka koje ćete se držati.

Već nakon nekoliko dana osjetit ćete prve promjene na području cijelog trbušnog zida – svih trbušnih mišića, ramena, guze i stražnjeg dijela nogu

MOŽDA STE ovih dana nabacile samo kilicu, ali su vam trbušnjaci svejedno malo mekani – ovo je super vježba koju možete raditi i uz bebu i uz živahno dijete jer traje jako kratko.
 A učinci su – u la la – savršeni! 

Već smo vam jednom prilikom predstavili plankanje – super jednostavnu vježbu koja ne traje duže od dvije minute (ovisno do koje ste faze došli) i koja savršeno učvršćuje prednji dio tijela, a sada vam predstavljamo obrnuto plankanje kojim ćete svoje trbušne mišiće, guzu i zadnji dio nogu dovesti do savršenstva. I to samo s nekoliko minuta vježbe dnevno!

Ako ste čuli za plankanje tada znate da je bit ove vježbe ostanak u pozi u kojoj morate biti – odnosno to je vježba izdržaja tijekom kojeg se svi zategnuti mišići učvršćuju. Doduše, obrnuto je plankanje nešto drugačije jer osim izdržaja traži i lagano spuštanje prema podu, no sve u svemu vježba je vrlo jednostavna (za objasniti), a vjerujemo da će nakon prvih nekoliko dana postati jednostavnija i za raditi.


Obrnuti plank (obrnuta daska) izvodi se ovako – sjednite i naslonite se na dlanove (kao na slici), zatim zategnite trbušni zid i guzu te odignite kukove od zemlje. Na taj način formirajte ravnu liniju skroz od ramena do peta te u toj pozi izdržite 30 sekundi

Ako niste u formi počnite s izdržajima od 15-ak sekundi, potom guzu polagano spuštajte prema podu da bi tijelo potom opet postavili u položaj za izdržaj. Svaki dan ponovite tri do pet izdržaja, prvo po 15-ak sekundi, a kako ćete stjecati formu, produljite vrijeme trajanja izdržaja na 30-45-60 sekundi. Koliko možete.
Već nakon nekoliko dana osjetit ćete prve promjene na području cijelog trbušnog zida – svih trbušnih mišića, ramena, guze, i stražnjeg dijela nogu.

Nema komentara:

Objavi komentar

MASLINOVO ULJE: Doznajte koja su ljekovita svojstva maslinovog ulja

Evo zbog čega je maslinovo ulje tako zdravo Masti u organizmu čovjeka imaju višestruku ulogu. Visokovrijedan su izvor energij...