Kupinovo vino je veoma dobro i poznato kao vrlo efikasan lijek za lječenje malokrvnosti. Takođe se koristi kod iscrpljenosti, neuhranjenosti, za regulisanje pritiska, probave i cirkulacije.
Sve što vam je potreno za ovo vino:
– 5 kg kupina
– 1,5 kg šećera
Očistite kupine i stavine u veću posudu, zatim ih dobro gnječite rukama i dodajte šećer. Ne treba da punite do vrha, ostavite od prilike 3 prste jer će započeti vrenje. Posudu prekrijte gazom i ostavite u hladno i tamno mjest da odstoji nedelju dana. Nakon toga pojavit će se komina koju trebate odstraniti sa površine kašikom i onda procjedite vino kroz gazu. Stavite vino ponovo u posudu i ostavite još nedelju dana. Pažljivo ocjedite vino od taloga i pretočite u staklene flaše. Boce povezati sa gazom, a ne sa čepom jer bi boca pukla.
Nema komentara:
Objavi komentar