Jedna namirnica svakako mora naći mjesto u vašem jelovniku, ako želite snažan i zdrav imunitet: češnjak.
Ovaj recept za juhu je sirovojelski i predstavlja kombinaciju češnjaka, bademovog mlijeka i maslinovog ulja u kojoj nema kuhanja ni zagrijavanja.
Pomoći će vam kao prirodna zaštita od gripe i prehlade, ali i pri liječenju već nastalih infekcija, uobičajenih tijekom zimskog vremena.
Možete je smatrati prirodnim tekućim antibiotikom, a koji možete koristiti bez straha od štetnih nuspojava.
U odnosu na druge juhice, ovu ćete poslužiti – hladnu.
Sastojci:
- 3 dcl ohlađenog bademovog mlijeka
- 3 češnja češnjaka, sitno mljevena
- biberi sol, po želji
- 1 čajna kašika ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- ½ čajne kašike jabučnog octa
Za ukras:
- prstohvat svježe mljevenog crnog bibera
- list svježeg peršina
- par kapi maslinovog ulja
- sok od pola limete
- usitnjeni bademi
Priprema:
Stavite sve sastojke u multipraktik i izmiješajte ih.
Začinite po želji i ukrasite s par kapi maslinovog ulja, listićem svježeg peršina i po želji joj dodajte krutone ili par kapi svježeg soka od limete.
Nema komentara:
Objavi komentar