petak, 25. kolovoza 2017.

S OVIM NAPITKM SNIZITE NIVO HOLESTEROLA I TRIGRICELIDA U KRVI

                                 
Svako ko ima povišen nivo holesterola, triglecirida i lipida u krvi, definitivno treba da proba ovaj domaći napitak koji rešava sve probleme. U samo nekoliko lakih koraka ćete dobiti zeleni napitak koji čisti krv i obnavlja celo telo.
Naravno, potrebno je promeniti životne navike i početi sa zdravom ishranom što će u kombinaciji sa ovim napitkom dovesti do željenog balansa u sistemu.
Za pripremu ovog napitka biće vam potrebni sledeći sastojci:
  • 100-120 grančica peršuna sa lišćem
  • 3 litra vode
  • 2 kašike sode bikarbone
  • 1 kg limuna
Kako ovi sastojci pomažu snižavanje nivoa holesterola?
Peršun: Peršun je odličan izvor antioksidanasa kao što su: flavanoidi i vitamin C koji povećaju antioksidansni kapacitet krvi. Na taj način, peršun reguliše nivo holesterola u krvi oslabađajući telo od slobodnih radikala.

Soda bikarbona: 

Soda bikarbona pojačava funkciju bubrega, uravnotežuje vašu Ph vrednost organizma i pomaže kod povremenih žgaravica i problema sa varenjem koji mogu biti pokazatelji problema sa srcem uzrokovanim visokim nivoom holesterola. Ne treba da vas brine mala količina natrijuma u sodi bikarboni jer ne može povećati nivo šećera u krvi.

Limun:

 Ovo voće je poznato po sagorevanju masti u organizmu i iz tog razloga je sastojak svake dijete. Iako ima kiseli ukus, limun alkalizuje telo zbog prisustva limunske i askorbinske kiseline koje su prirodni antioksidansi. Limun ne sadrži zasićene masti i holesterol i odličan je izvor vlakana.

Voda:
 Voda čini 2/3 tela i utiče na 100% procesa u telu. Telo ne može da živi bez vode i ona je broj jedan izvor hidratacije tela koja u isto vreme ispira telo od toksina.

Priprema:

Prvo treba oprati limun hladnom vodom i staviti ga u činiju tople vode sa sodom bikarbonom u kojoj treba da odstoji jedan sat. 
Na ovaj način ćete dobro očistiti limun koji će primiti hranljive sastojke sode bikarbone. Zatim dobro oprati peršun i sitno ga iseći.
 Iseći limun zajedno sa korom. Staviti limun i peršun u posudu sa tri litra vode.
 Kuvati sve na slaboj vatri 2 do 3 sata dok ne ispari polovina tečnosti.
 Na kraju procediti dobijenu smešu i sipati je u bokal.

Preporučuje se da se pije 50 ml rashlađenog napitka svako jutro na prazan stomak, pola sata pre jela

Nema komentara:

Objavi komentar

MASLINOVO ULJE: Doznajte koja su ljekovita svojstva maslinovog ulja

Evo zbog čega je maslinovo ulje tako zdravo Masti u organizmu čovjeka imaju višestruku ulogu. Visokovrijedan su izvor energij...